Mongolisk BBQ

Aldrig mer buffé!
Så säger jag ikväll, imorgonbitti kommer jag vara lika sugen på Jin Maobuffé som vanligt. Men ikväll kan jag inte stå upp, mina händer skakar av mättnad och min mage ser ut som en kanonkula. Om jag kunde så skulle jag försöka sitta rakt!
Aldrig mer buffé!


一年以前了, någon som vill ta ett parti i kinesiskt schack någon gång? :)

Har bara en sak att säga: 我吃完了! 点心都不想吃!

Nga msoeng la!

Vet inte om det beror på alla frukter eller om det bara är den nordiska hösten som gör en nedstämd, troligtvis både. Skulle behöva en paus, ta ljusterapi och spendera tid för mig själv en stund. Men plikter måste utföras och pengar kommer inte gratis vilket innebär att jag måste åka ut till bromma igen och fixa SU - Frescati-styrningen på 27 olika specialbaskorgar och 31 ekologiska baskorgar. Slipper åtminstone ställa på mjölken :) Om jag har tur kanske jag får packa specialvagnen för C7 till Svea Hovrätt också på 21 korgar varav en 2,2kg påse bestående av citrus, äpplen, päron och bananer, en 4kg med mindre äpplen, päron och mer bananer samt en 6 kg med endast bananer. Har jag riktigt tur kanske jag får dunka E-type i högsta volym på repeat också. Hursomhelst, imorgon är det måndag... och min helg får börja. Bio på kvällen. Familjemiddag tisdag kväll. Onsdag kväll helt för mig själv, 什么都不要做! 对我身体很好!:) 然后呢。。。 星期四我一定要回水果那儿去上班吧! 真糟糕! 水果对我身体真不好!



这张照片是一年以前拍的,第一天在北京。玩的很高兴! 身体一点儿都没有问题。
Anyway, 过一会儿聊吧! :)

一年以前

莉莉! Här kommer ett inlägg för dig att korrigera mina misstag om du har lite tid över! ;)

因为我知道没有人喜欢看我的Blogg,我可以在这里练习我的中文。 没关系。 我在家里学了五个月了,还写的不好,还说的不好。 每天都说的越来越好,可是还不够好!

Hmm... 最近都没有有意思的东西写。 Anyway, 瑞典开始冷了! 开始冷我不介意,可是没有太阳给我的健康不好! 很快我要开始抑郁吧! 我每天都想回中国去,可是我钱不够去旅游。 一定要工作还是学习。 这一个问题。。。 我能在瑞典待多久?


这张照片是一年以前拍的, 是 Mongoliets Gobioken 拍的。 我记得这个地方是很美,可是真太冷!
今天晚上我要在家里睡觉,在我的暖和的床,我的很软的床。 Wah, 比那个地很舒服。 可是我星期五有 Grammatik 和 Fonetik-tenta, 我刚刚开学了。 Ångest som fan!

Dagens ett år sedan

För exakt ett år sedan var en helt vanlig dag på tåget (fortfarande) mitt i Sibirien. Skulle anlända till Ulan Bator nästa morgon och bli uppplockad av Mr Bagi, som förövrigt är min arbetskollega idag! :) Fortfarande helt blind inför allt som väntade, naiv och dum. Önskar jag fick göra precis samma sak igen med nya referenser! Men som Mc Jin en gång sa:

Time is of the essence

That’s a simple fact

Every second gone

There’s no way to get it back




Idag:
Packat frukt halva dagen i ett brunt lager med Jocke, Thomas, Jakob och Bagi. Andra halvan har jag suttit vid köksbordet och pratat med mamma. Snart läggdags och inser att min deadline börjar närma sig. Måste verkligen börja plugga inför tentan någon gång. Kul liv. Faktiskt.

Dagens bild (för 365 dagar sedan)

Bara för att jag är en sådan som vägrar att släppa minnen.
Kommer droppa en dagens bild lite då och då som är tagna mer eller mindre exakt för 365 dagar (1 år) sedan. Precis som bilden nedan, väldigt precist ett år om man räknar bort tidsskillnaden :)


På det transmongoliska tåget någonstans mitt i Sibirien... stulit konduktörens hatt när han inte tittade på :)

Exakt en månad sen

För exakt en månad sen kom jag hem från Hong Kong. Känns som att jag kommer leva i nostalgi för resten av mitt liv! Går inte att tömma min ryggsäck på allt jag plockat på mig under året för skulle verkligen vilja visa det. Men ingen med samma referenser kommer kunna relatera till det. Nåväl, för en månad sen kom jag hem efter en hårdkokt träning i kantonesiska. Nu har jag knappt använt språket överhuvudtaget på 31 dagar, håller redan på att tappa bort det. Vet Emily möjligtvis någon hemsida där man kan titta på kantonesiska serier online?

Hursomhelst, detta har hänt sen jag kom hem:
Har packar frukt tills jag börjat gråta.
Har varit i Norge
Har börjat skolan, pluggat heltid i två veckor, men har fortfarande inte börjat läsa det som jag kom till skolan för att läsa.
Idag har jag också börjat ta upp min diet och träning efter två månaders uppehåll. Tränat hårt som fan, men magen rinner fortfarande ur byxkanten. Är det ett resultat av dålig öl? Borde man kanske sluta dricka öl och äta snacks i duschen?


Bild från Oslo.


Var förresten hos Thomas igår med Jocke, Jakob och Anton och spelade Lotto. Alla förlorade, sedan åt vi på lokala pizzerian i Sköndal där Thomas är stammis och tillbaka hem till Thomas lagom till att beskåda vuxenmobbning och förnedrings-tv - "Idol". Sedan tittade vi på två videoband från Asienresan. Riktigt trevligt! :) Nice om varje kväll var perfekt... på en plats där ingen lider av ångesten som ingen vet kommer ifrån. En plats där även pensionerer har ett liv. Rösta rödgrönt förresten! :)

För ett år sedan

För exakt ett år sedan satte jag foten för första gången i en dröm jag kämpat för att få till verklighet alla mina sena tonår. Naiv och blind utan att veta vad som skulle vänta, utan att riktigt förstå vad frihet innebär och nästan helt utan vetskap om världen utanför svenska nationens gränser.


Bild tagen för exakt ett år sedan, nästan på klockslaget till och med, i hotellrummet i Moskva. Med vänner som når ned till mina rötter och som förhoppningsvis växer med mig i 100 år tills bladen börjar vissna av förrutnelse.

Varit ett svinigt händelserikt år, även fast jag har spenderat ett par månader i en mörk lokal dränkt i frukter och övermogna bananer. Ett år sedan känns som en hel ungdom sedan, men samtidigt lika nära som ett ögonblick, precis som igår. Efter alla händelser på vägen är jag i alla fall glad över att ha hittat en passion för kinesiskan som jag vägrat lära mig tidigare. Äntligen ett mål starkt som stål, men samtidigt kluven precis som då.


Tänkte att jag skulle göra ett brutalt långt inlägg, men insåg att jag inte orkade innan jag ens hade börjat. Vill inte se en enda frukt igen! Borde nog plugga lite nu, börjat på universitetet igen för alla er som inte visste och bryr sig :)



Hade tänkt att lägga upp best-offbilder på hela året. Men insåg som sagt att jag inte ens orkade skriva ett inlägg.
Blir en annan gång! :)


RSS 2.0